Geplaatst op

Brownies&downieS

winkel_Brownies_en_downieS_foto_contenttoday.nl

Puur is perfect

‘Alsof je in Frankrijk op een pleintje zit’: dat vinden gasten van het terras van Brownies&downieS,. Dit gezellige lunchcafé is gevestigd in een populaire winkelstraat in het centrum van Bergen op Zoom en heeft aan de achterkant een heerlijk terras met natuurlijke schaduw van een prachtige grote boom. Je bent bij Brownies&downieS welkom voor koffie en iets lekkers of lunch, geserveerd door de ‘kanjers’ van het lunchcafé.

Verder zijn er privé diners voor groepen vanaf 15 personen, die op alle avonden van de week te boeken zijn. Maar ook een high tea en high wine arrangement voor groepen is mogelijk. Daarnaast zijn lunches, broodjes, luxe hapjes op locatie te bezorgen.

Kortom Brownies&downieS is van alle markten thuis.

Lieke Withagen (rechts) van Brownies&downieS

‘Onze kanjers staan te juichen als ze weer mogen werken’

Drie jaar geleden startte Lieke Withagen lunchrestaurant Brownies & downieS. Ze werkte in de zorg, als directeur van een landelijke kinderopvangorganisatie. ,,Maar dat bedrijf groeide groter en groter, alles ging om geld. Dus besloot ik iets anders te gaan doen.”

Ze heeft er geen moment spijt van gehad. ,,Werken met onze kanjers geeft zoveel energie en werkplezier. ’s Morgens staan ze te springen en te juichen omdat ze weer mogen werken, heerlijk. Afval wegbrengen vindt iedereen bij ons een vervelend karwei. We gaan dan met de bolderkar en op de terugweg mogen de kanjers daarin zitten. Dat is altijd weer feest, daar word je zelf ook blij van.”

Werken met haar speciale doelgroep maakt het werk lichter en leuker, vindt ze. ,,En dat geldt ook voor de klanten. Het lijkt wel of ze bij ons zachter en relaxter zijn. En vaak zijn ze verrast dat het eten bij ons zo lekker is. Maar ja, we hebben niet voor niets drie gediplomeerde koks in de keuken staan. Sfeer is bij ons heel belangrijk. Maar we hebben ook heerlijk eten, alles vers bereid.”

Sinds kort heeft ze ook een ijssalon in de Bergse binnenstad. ,,Dat is best druk, ja, maar ook heel leuk. Onze kanjers zijn ook heel enthousiast en willen hier ook dolgraag werken superleuk.”

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
10:00 – 17:00
09:30 – 17:00
09:30 – 17:00
09:30 – 17:00
09:30 – 22:00
09:30 – 17:00
11:00 – 17:00

Contact

Brownies&downieS
Zuivelstraat 22 D
Bergen op Zoom
Tel: 0164 315 974
browniesanddownies.nl/bergenopzoom

Winkelgebied De Parade

Laat je verrassen door de vele leuke winkels in het gebied, zoals:

 • Bagels & Beans
  De kracht van Bagels & Beans zit in aandacht. Aandacht voor gasten, voor de sfeer en natuurlijk voor de producten. Die zijn vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.
 • BARBARA Clothing & Life Style
  Fashion is Fun, dat is het motto van Barbara Clothing, de gezelligste modewinkel van Bergen op Zoom. Met verrassende items blijft de winkel haar klanten keer op keer verrassen.
 • Brownies&downieS
  Je bent bij Brownies&downieS welkom voor koffie met iets lekkers of lunch, geserveerd door de ‘kanjers’ van het lunchcafé. Zij toveren altijd een glimlach op je gezicht.
 • De Makers
  Zo’n dertig Makers werken samen in de Makers van Bergen op Zoom. Creatieve mensen, elk met een eigen specialiteit. Van keramiek, glaskunst, fotografie en handgemaakte meubels tot sieraden, houten kinderspeelgoed en bijzondere kaarsen.
 • Douglas
  Parfumerie Douglas is veel meer dan alleen een winkel. Iedere keer als u een van deze winkels binnenstapt, beleeft u exclusieve lifestyle- en beautymomenten.
 • eyes + more
  eyes + More is een fashion-minded brillenmerk, dat je voor elke stijl en gelegenheid de juiste bril biedt. De winkel ziet een bril als de uitgelezen kans om je look nog leuker en completer te maken.
 • HEMA
  Artikelen van de HEMA zijn altijd van goede kwaliteit, hebben een uniek design en zijn scherp geprijsd. Van handdoeken tot rompertjes, van gebak tot regenkleding. En laten we vooral de typisch HEMA-tompoucen en rookworst niet vergeten!  
 • Het BouwHuys
  Wilt u een nieuwe woning bouwen, uw dak vernieuwen of een aanbouw laten plaatsen? Dan bent u bij Het BouwHuys aan het juiste adres. Stap gerust eens binnen bij het enige bouwbedrijf in de Bergse binnenstad!
 • Jamin
  Jamin is de oudste en meest bekende snoepwinkel van ons land. Ooit begonnen in 1870 en nog steeds vind je hier de laatste trends op het gebied van zoetwaren. Of je nu iets zoekt om jezelf te verwennen of een ander te verrassen.
 • Jumbo
  Jumbo de Parade heeft alles voor de leukste boodschappen! De groenteman laat u hier zien dat vers ook echt vers is en bij de bakkerij wordt er elke dag, zelfs op zondag, heerlijk brood voor u gebakken.
 • Norah
  Norah is een trendy en toegankelijk damesmodemerk. De winkel staat nooit stil en biedt altijd weer nieuwe styles voor een zeer brede doelgroep. Casual, business, feestelijk of basic; Norah heeft het allemaal!
 • OPEN32
  OPEN32 is de multibrand fashionstore voor dames en heren waar je een uitgebreide collectie vindt van de beste merken zoals Silvercreek, PME Legend, G-Star RAW, Tommy Jeans, Levi’s en Madness.
 • Perry
  Perry biedt een brede verzameling topmerken en eigen merken, die er voor zorgen dat je er altijd goed uitziet, zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld. Perry staat voor alles wat jou beweegt, letterlijk en figuurlijk. Keep moving!
 • Retro Vinyl en Vintage
  Of je nu op zoek bent naar lp’s, cd’s en audio, nieuw of tweedehands, je slaagt zeker bij Retro Vinyl en Vintage. Verder vind je hier allerlei muziek-gerelateerde artikelen zoals gitaarsnaren, muziekboeken, vintage-audio apparatuur, cassettebandjes,  popart en  popposters.
 • Thalia
  Stadsbrasserie Thalia ligt in het hart winkelgebied De Parade. Een rustpunt voor hen die het winkelen moe zijn. Even lekker zitten. Kopje koffie. Biertje. Wijntje. Tapasplankje. Alles voor dat kleine geluksmomentje.
 • The Sting
  The Sting is een Nederlandse modeketen waar je terecht kunt voor dames- en herenkleding voor elke gelegenheid.. Of je nu houdt van een bohemian- of een Scandinavische stijl; met de uiteenlopende merken is er bij The Sting voor ieder wat wils.
 • TUI
  TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Om net dat stapje extra te zetten en de verwachtingen te overtreffen. Niet voor niets is TUI’s motto: Discover your smile.
 • Visgilde Oosterschelde
  Al ruim twintig jaar is Visgilde Oosterschelde een begrip in Bergen op Zoom. Om even een bakje kibbeling of lekker broodje vis te eten, of om een van de heerlijke visproducten mee naar huis te nemen.