Geplaatst op

De Makers

winkel_de_makers_foto_contenttoday.nl

Conceptstore De Makers

In 2017 zijn een aantal creatieve ondernemers ‘De Makers van Bergen op Zoom’ gestart. Een conceptstore waar kunst, design en ambachtelijk gemaakte producten worden geëxposeerd en verkocht.

De Makers laat het werk zien van verschillende lokale creatievelingen; van keramiek, glaskunst, fotografie en handgemaakte meubels tot sieraden, houten kinderspeelgoed en bijzondere kaarsen. Voor vernieuwende 3D geprinte producten of oude technieken als etsen en ambachtelijke schilderijen kunt u ook hier terecht. Duurzaamheid speelt een grote rol, de makers maken graag gebruik van restmateriaal om tot een nieuw product te komen. Uniek, met de hand gemaakt en in kleine oplages. Of laat iets helemaal naar wens maken, vraag de betreffende maker naar de mogelijkheden. Met veel verschillende stijlen is er voor ieder interieur wel iets moois te vinden. Kom gezellig langs, laat je inspireren en ontmoet de makers!

winkel_de_makers_2_foto_contenttoday.nl
De Makers

Zet een paar creatievelingen bij elkaar en er ontstaat iets moois

Zo’n dertig Makers werken samen in de Makers van Bergen op Zoom. Creatieve mensen, elk met een eigen specialiteit. ,,Een fantastisch concept”, vindt Sonja Peersman. Zij had jaren geleden een pottenbakkerij. En hoewel ze daar al jaren mee gestopt was, leende ze onmiddellijk een draaischijf toen de Makers vroegen of ze een paar schalen kon maken. ,,Dat vond ik zó leuk, dat ik alles weer heb aangeschaft. Nu kan ik echt mijn creativiteit kwijt. Mijn werk staat nu in de winkel tussen al de mooie creaties van de anderen, waardoor het versterkt wordt. Ook de samenwerking tussen de verschillende Makers is leuk. Zo heb ik ook glas van Maker André Verdult verwerkt in mijn keramiek.”

Jonna van Hesteren is fotografe en maakt blauwdrukken en cyanotypes. ,,De Makers van Bergen op Zoom is niet alleen een aanwinst voor de stad, maar ook de Makers zelf. Zet een paar creatievelingen bij elkaar en er ontstaan vanzelf mooie producten. Win win situatie dus.” Fraukje van Est van Wood Sensation vindt vooral de diversiteit van de aangeboden producten leuk. ,,De producten zijn mooi, apart, gaaf en bijzonder. Ik haal er zelf vaak cadeautjes voor verjaardagen of feestjes.”

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
gesloten
gesloten
10:00 – 17:00
10:00 – 17:00
10:00 – 17:00
10:00 – 17:00
gesloten *
* Koopzondag (iedere laatste zondag van de maand) 12:00 – 17:00.

Contact

De Makers
Lombardenstraat 14
Bergen op Zoom
Tel: 06 14 75 60 99
www.demakersvanbergenopzoom.nl

Winkelgebied De Parade

Laat je verrassen door de vele leuke winkels in het gebied, zoals:

 • Bagels & Beans
  De kracht van Bagels & Beans zit in aandacht. Aandacht voor gasten, voor de sfeer en natuurlijk voor de producten. Die zijn vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.
 • BARBARA Clothing & Life Style
  Fashion is Fun, dat is het motto van Barbara Clothing, de gezelligste modewinkel van Bergen op Zoom. Met verrassende items blijft de winkel haar klanten keer op keer verrassen.
 • Brownies&downieS
  Je bent bij Brownies&downieS welkom voor koffie met iets lekkers of lunch, geserveerd door de ‘kanjers’ van het lunchcafé. Zij toveren altijd een glimlach op je gezicht.
 • De Makers
  Zo’n dertig Makers werken samen in de Makers van Bergen op Zoom. Creatieve mensen, elk met een eigen specialiteit. Van keramiek, glaskunst, fotografie en handgemaakte meubels tot sieraden, houten kinderspeelgoed en bijzondere kaarsen.
 • Douglas
  Parfumerie Douglas is veel meer dan alleen een winkel. Iedere keer als u een van deze winkels binnenstapt, beleeft u exclusieve lifestyle- en beautymomenten.
 • eyes + more
  eyes + More is een fashion-minded brillenmerk, dat je voor elke stijl en gelegenheid de juiste bril biedt. De winkel ziet een bril als de uitgelezen kans om je look nog leuker en completer te maken.
 • HEMA
  Artikelen van de HEMA zijn altijd van goede kwaliteit, hebben een uniek design en zijn scherp geprijsd. Van handdoeken tot rompertjes, van gebak tot regenkleding. En laten we vooral de typisch HEMA-tompoucen en rookworst niet vergeten!  
 • Het BouwHuys
  Wilt u een nieuwe woning bouwen, uw dak vernieuwen of een aanbouw laten plaatsen? Dan bent u bij Het BouwHuys aan het juiste adres. Stap gerust eens binnen bij het enige bouwbedrijf in de Bergse binnenstad!
 • Jamin
  Jamin is de oudste en meest bekende snoepwinkel van ons land. Ooit begonnen in 1870 en nog steeds vind je hier de laatste trends op het gebied van zoetwaren. Of je nu iets zoekt om jezelf te verwennen of een ander te verrassen.
 • Jumbo
  Jumbo de Parade heeft alles voor de leukste boodschappen! De groenteman laat u hier zien dat vers ook echt vers is en bij de bakkerij wordt er elke dag, zelfs op zondag, heerlijk brood voor u gebakken.
 • Norah
  Norah is een trendy en toegankelijk damesmodemerk. De winkel staat nooit stil en biedt altijd weer nieuwe styles voor een zeer brede doelgroep. Casual, business, feestelijk of basic; Norah heeft het allemaal!
 • OPEN32
  OPEN32 is de multibrand fashionstore voor dames en heren waar je een uitgebreide collectie vindt van de beste merken zoals Silvercreek, PME Legend, G-Star RAW, Tommy Jeans, Levi’s en Madness.
 • Perry
  Perry biedt een brede verzameling topmerken en eigen merken, die er voor zorgen dat je er altijd goed uitziet, zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld. Perry staat voor alles wat jou beweegt, letterlijk en figuurlijk. Keep moving!
 • Retro Vinyl en Vintage
  Of je nu op zoek bent naar lp’s, cd’s en audio, nieuw of tweedehands, je slaagt zeker bij Retro Vinyl en Vintage. Verder vind je hier allerlei muziek-gerelateerde artikelen zoals gitaarsnaren, muziekboeken, vintage-audio apparatuur, cassettebandjes,  popart en  popposters.
 • Thalia
  Stadsbrasserie Thalia ligt in het hart winkelgebied De Parade. Een rustpunt voor hen die het winkelen moe zijn. Even lekker zitten. Kopje koffie. Biertje. Wijntje. Tapasplankje. Alles voor dat kleine geluksmomentje.
 • The Sting
  The Sting is een Nederlandse modeketen waar je terecht kunt voor dames- en herenkleding voor elke gelegenheid.. Of je nu houdt van een bohemian- of een Scandinavische stijl; met de uiteenlopende merken is er bij The Sting voor ieder wat wils.
 • TUI
  TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Om net dat stapje extra te zetten en de verwachtingen te overtreffen. Niet voor niets is TUI’s motto: Discover your smile.
 • Visgilde Oosterschelde
  Al ruim twintig jaar is Visgilde Oosterschelde een begrip in Bergen op Zoom. Om even een bakje kibbeling of lekker broodje vis te eten, of om een van de heerlijke visproducten mee naar huis te nemen.