Geplaatst op

Retro Vinyl en Vintage

winkel_Retro_Vinyl_en_Vintage_foto_contenttoday.nl

Rock on!

Bij Retro Vinyl en Vintage vind je lp’s, cd’s  en audio, nieuw en tweedehands. Verder zijn hier veel andere muziek-gerelateerde artikelen te koop zoals gitaarsnaren, muziekboeken, vinylklokken, vintage-audio apparatuur, cassettebandjes,  popart,  singeltjes, popposters etc. De winkel mag zich officiële dealer noemen van Flipz-bluetooth speakerboxen en heeft bovendien haar eigen t-shirt merk, ROCKLINE met unieke prints.

Eigenaren John en Anne van Rijswijk werken ook samen met meubelmakers en kunstenaars, Dit uit zich in hele bijzondere items waar klanten (en John en Anne zelf) erg gelukkig van worden. Zo laat Retro oude platen recyclen tot hele aparte onderzetters, zijn er klokken met  mooie uitgelaserde afbeeldingen. Ze verkopen vinyl en cd’s met muziek uit diverse genres, maar hun hart ligt vooral bij muziek uit de jaren ’80, van hardrock tot jazz en Nederlandstalig.

Anne van Rijswijk | Retro Vinyl
Anne van Rijswijk | Retro Vinyl

‘Iedere dag is een avontuur’

Platen en cd’s zijn de passie van John en Anne van Rijswijk. Hun muziekcollectie werd alsmaar groter en groter en bevatte ook veel dubbele en speciale edities. Daardoor kwamen zij op het idee een winkel te beginnen. Dat resulteerde in 2016 in Retro Vinyl & Vintage.  
 
,,Via een bevriende makelaar werden we geattendeerd op een pand in de Zuivelstraat”, vertelt Anne. ,,Daar hoefden we niet lang over na te denken: zes dagen na ontvangst van de sleutel gingen we al open.” 
 
Na drie maanden verhuisde de zaak naar de huidige locatie in de Parade. ,,Voor ons is het belangrijk dat platen nog een tweede of derde ronde meegaan”, zegt Anne. ,,We zijn heel milieubewust en proberen dan ook alles te hergebruiken. Lp-hoezen gebruiken we bijvoorbeeld voor cadeaudoosjes. Van vinyl worden klokken, krukjes en onderzetters gemaakt.”

Samen struinen John en Anne de platenbeurzen af, maar het allerleukste vinden ze toch het contact met de klant. ,,Het delen van je passie is waar het ons om gaat”. Ze hebben inmiddels een flinke klantenkring opgebouwd. Niet alleen lokaal, maar ook Belgen en Duitsers weten de winkel te vinden. ,,Van je hobby je werk maken is natuurlijk fantastisch”, lacht Anne. ,,Ondernemen is spannend en uitdagend. Iedere dag is een avontuur. It’s a way of life!”  

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
gesloten
gesloten
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
10:00 – 17:00
gesloten

Contact

Retro Vinyl en Vintage
Lombardenstraat 9
Bergen op Zoom
Tel: 06 284 214 75
www.retroboz.com
www.retro-store.nl

Winkelgebied De Parade

Laat je verrassen door de vele leuke winkels in het gebied, zoals:

 • Bagels & Beans
  De kracht van Bagels & Beans zit in aandacht. Aandacht voor gasten, voor de sfeer en natuurlijk voor de producten. Die zijn vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.
 • BARBARA Clothing & Life Style
  Fashion is Fun, dat is het motto van Barbara Clothing, de gezelligste modewinkel van Bergen op Zoom. Met verrassende items blijft de winkel haar klanten keer op keer verrassen.
 • Brownies&downieS
  Je bent bij Brownies&downieS welkom voor koffie met iets lekkers of lunch, geserveerd door de ‘kanjers’ van het lunchcafé. Zij toveren altijd een glimlach op je gezicht.
 • De Makers
  Zo’n dertig Makers werken samen in de Makers van Bergen op Zoom. Creatieve mensen, elk met een eigen specialiteit. Van keramiek, glaskunst, fotografie en handgemaakte meubels tot sieraden, houten kinderspeelgoed en bijzondere kaarsen.
 • Douglas
  Parfumerie Douglas is veel meer dan alleen een winkel. Iedere keer als u een van deze winkels binnenstapt, beleeft u exclusieve lifestyle- en beautymomenten.
 • eyes + more
  eyes + More is een fashion-minded brillenmerk, dat je voor elke stijl en gelegenheid de juiste bril biedt. De winkel ziet een bril als de uitgelezen kans om je look nog leuker en completer te maken.
 • HEMA
  Artikelen van de HEMA zijn altijd van goede kwaliteit, hebben een uniek design en zijn scherp geprijsd. Van handdoeken tot rompertjes, van gebak tot regenkleding. En laten we vooral de typisch HEMA-tompoucen en rookworst niet vergeten!  
 • Het BouwHuys
  Wilt u een nieuwe woning bouwen, uw dak vernieuwen of een aanbouw laten plaatsen? Dan bent u bij Het BouwHuys aan het juiste adres. Stap gerust eens binnen bij het enige bouwbedrijf in de Bergse binnenstad!
 • Jamin
  Jamin is de oudste en meest bekende snoepwinkel van ons land. Ooit begonnen in 1870 en nog steeds vind je hier de laatste trends op het gebied van zoetwaren. Of je nu iets zoekt om jezelf te verwennen of een ander te verrassen.
 • Jumbo
  Jumbo de Parade heeft alles voor de leukste boodschappen! De groenteman laat u hier zien dat vers ook echt vers is en bij de bakkerij wordt er elke dag, zelfs op zondag, heerlijk brood voor u gebakken.
 • Norah
  Norah is een trendy en toegankelijk damesmodemerk. De winkel staat nooit stil en biedt altijd weer nieuwe styles voor een zeer brede doelgroep. Casual, business, feestelijk of basic; Norah heeft het allemaal!
 • OPEN32
  OPEN32 is de multibrand fashionstore voor dames en heren waar je een uitgebreide collectie vindt van de beste merken zoals Silvercreek, PME Legend, G-Star RAW, Tommy Jeans, Levi’s en Madness.
 • Perry
  Perry biedt een brede verzameling topmerken en eigen merken, die er voor zorgen dat je er altijd goed uitziet, zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld. Perry staat voor alles wat jou beweegt, letterlijk en figuurlijk. Keep moving!
 • Retro Vinyl en Vintage
  Of je nu op zoek bent naar lp’s, cd’s en audio, nieuw of tweedehands, je slaagt zeker bij Retro Vinyl en Vintage. Verder vind je hier allerlei muziek-gerelateerde artikelen zoals gitaarsnaren, muziekboeken, vintage-audio apparatuur, cassettebandjes,  popart en  popposters.
 • Thalia
  Stadsbrasserie Thalia ligt in het hart winkelgebied De Parade. Een rustpunt voor hen die het winkelen moe zijn. Even lekker zitten. Kopje koffie. Biertje. Wijntje. Tapasplankje. Alles voor dat kleine geluksmomentje.
 • The Sting
  The Sting is een Nederlandse modeketen waar je terecht kunt voor dames- en herenkleding voor elke gelegenheid.. Of je nu houdt van een bohemian- of een Scandinavische stijl; met de uiteenlopende merken is er bij The Sting voor ieder wat wils.
 • TUI
  TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Om net dat stapje extra te zetten en de verwachtingen te overtreffen. Niet voor niets is TUI’s motto: Discover your smile.
 • Visgilde Oosterschelde
  Al ruim twintig jaar is Visgilde Oosterschelde een begrip in Bergen op Zoom. Om even een bakje kibbeling of lekker broodje vis te eten, of om een van de heerlijke visproducten mee naar huis te nemen.