Geplaatst op

Thalia

winkel_Thalia_foto_contenttoday.nl

Laten we genieten

Stadsbrasserie Thalia ligt in het hart winkelgebied De Parade. Een rustpunt voor hen die het winkelen moe zijn. Even lekker zitten. Kopje koffie. Biertje. Wijntje. Tapasplankje. Want heel veel meer is niet nodig voor dat kleine geluksmomentje; Thalia kan het weten.

In dit monumentale pand staat genieten centraal. Genieten van eten, drinken en elkaar. Van koffie tot diner. Van high wine tot bedrijfsborrel of feest met vrienden in de Thaliatuin, een idyllische binnentuin. Of je nu komt voor een drankje en een praatje of voor een viergangen keuzemenu, bij Thalia ben je altijd welkom. De chateaubriand en Vlaamse stoofpot van chefkok Frank Claerhoudt trekt gasten van heinde en verre. En omdat eigenaren Frank en Femke lang in Yerseke hebben gewoond, weten ze daar de lekkerste producten te halen, zoals mosselen en verse vis.

Toen Frank Claerhoudt en Femke de Bruijn Thalia in 2018 overnamen, was het een gezellig bruin café. De gezelligheid is behouden, maar Frank en Femke hebben Thalia uitgebreid tot brasserie. ,,In het begin was dat wel wennen voor de Bergenaren”, lacht Femke. ,,Zaten hier mensen te eten tijdens Vastenavend, kwam er ineens een dweilband binnenstappen. Gelukkig vond iedereen het leuk. We hebben het restaurant echt moeten opbouwen, het duurde even voor mensen door hadden dat je bij ons kon eten.”

Als geboren Bergse kent ze de Bergse cultuur goed. ,,Maar dan nog verraste het me weleens. Tijdens braderie de Krabbenfoor stopt er altijd wel een band bij ons terras. Dan is het ineens tjokvol, binnen en buiten. Dan is het even stressen om alle bladen bier rond te brengen.” Zowel Frank als Femke zijn chefkok. Femke: ,,Tja, twee chefs in één keuken, dat werkt niet. Dus hebben we afgesproken dat Frank kookt en ik in de bediening sta. Dat had ik nog nooit gedaan, dus ik heb heel wat moeten leren. Maar nu bevalt het ons allebei prima zo. In Bergen op Zoom bevalt het ons zelfs zo goed, dat we sinds kort vanuit Goes naar Bergen op Zoom verhuisd zijn.”

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
gesloten
gesloten
11:00 – 21:00
11:00 – 21:00
11:00 – 21:00
11:00 – 21:00
15:00 – 21:00

Contact

Thalia
Koevoetstraat 31
Bergen op Zoom
Tel: 0164 239 679
www.stadsbrasseriethalia.nl

Winkelgebied De Parade

Laat je verrassen door de vele leuke winkels in het gebied, zoals:

 • Bagels & Beans
  De kracht van Bagels & Beans zit in aandacht. Aandacht voor gasten, voor de sfeer en natuurlijk voor de producten. Die zijn vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.
 • BARBARA Clothing & Life Style
  Fashion is Fun, dat is het motto van Barbara Clothing, de gezelligste modewinkel van Bergen op Zoom. Met verrassende items blijft de winkel haar klanten keer op keer verrassen.
 • Brownies&downieS
  Je bent bij Brownies&downieS welkom voor koffie met iets lekkers of lunch, geserveerd door de ‘kanjers’ van het lunchcafé. Zij toveren altijd een glimlach op je gezicht.
 • De Makers
  Zo’n dertig Makers werken samen in de Makers van Bergen op Zoom. Creatieve mensen, elk met een eigen specialiteit. Van keramiek, glaskunst, fotografie en handgemaakte meubels tot sieraden, houten kinderspeelgoed en bijzondere kaarsen.
 • Douglas
  Parfumerie Douglas is veel meer dan alleen een winkel. Iedere keer als u een van deze winkels binnenstapt, beleeft u exclusieve lifestyle- en beautymomenten.
 • eyes + more
  eyes + More is een fashion-minded brillenmerk, dat je voor elke stijl en gelegenheid de juiste bril biedt. De winkel ziet een bril als de uitgelezen kans om je look nog leuker en completer te maken.
 • HEMA
  Artikelen van de HEMA zijn altijd van goede kwaliteit, hebben een uniek design en zijn scherp geprijsd. Van handdoeken tot rompertjes, van gebak tot regenkleding. En laten we vooral de typisch HEMA-tompoucen en rookworst niet vergeten!  
 • Het BouwHuys
  Wilt u een nieuwe woning bouwen, uw dak vernieuwen of een aanbouw laten plaatsen? Dan bent u bij Het BouwHuys aan het juiste adres. Stap gerust eens binnen bij het enige bouwbedrijf in de Bergse binnenstad!
 • Jamin
  Jamin is de oudste en meest bekende snoepwinkel van ons land. Ooit begonnen in 1870 en nog steeds vind je hier de laatste trends op het gebied van zoetwaren. Of je nu iets zoekt om jezelf te verwennen of een ander te verrassen.
 • Jumbo
  Jumbo de Parade heeft alles voor de leukste boodschappen! De groenteman laat u hier zien dat vers ook echt vers is en bij de bakkerij wordt er elke dag, zelfs op zondag, heerlijk brood voor u gebakken.
 • Norah
  Norah is een trendy en toegankelijk damesmodemerk. De winkel staat nooit stil en biedt altijd weer nieuwe styles voor een zeer brede doelgroep. Casual, business, feestelijk of basic; Norah heeft het allemaal!
 • OPEN32
  OPEN32 is de multibrand fashionstore voor dames en heren waar je een uitgebreide collectie vindt van de beste merken zoals Silvercreek, PME Legend, G-Star RAW, Tommy Jeans, Levi’s en Madness.
 • Perry
  Perry biedt een brede verzameling topmerken en eigen merken, die er voor zorgen dat je er altijd goed uitziet, zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld. Perry staat voor alles wat jou beweegt, letterlijk en figuurlijk. Keep moving!
 • Retro Vinyl en Vintage
  Of je nu op zoek bent naar lp’s, cd’s en audio, nieuw of tweedehands, je slaagt zeker bij Retro Vinyl en Vintage. Verder vind je hier allerlei muziek-gerelateerde artikelen zoals gitaarsnaren, muziekboeken, vintage-audio apparatuur, cassettebandjes,  popart en  popposters.
 • Thalia
  Stadsbrasserie Thalia ligt in het hart winkelgebied De Parade. Een rustpunt voor hen die het winkelen moe zijn. Even lekker zitten. Kopje koffie. Biertje. Wijntje. Tapasplankje. Alles voor dat kleine geluksmomentje.
 • The Sting
  The Sting is een Nederlandse modeketen waar je terecht kunt voor dames- en herenkleding voor elke gelegenheid.. Of je nu houdt van een bohemian- of een Scandinavische stijl; met de uiteenlopende merken is er bij The Sting voor ieder wat wils.
 • TUI
  TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Om net dat stapje extra te zetten en de verwachtingen te overtreffen. Niet voor niets is TUI’s motto: Discover your smile.
 • Visgilde Oosterschelde
  Al ruim twintig jaar is Visgilde Oosterschelde een begrip in Bergen op Zoom. Om even een bakje kibbeling of lekker broodje vis te eten, of om een van de heerlijke visproducten mee naar huis te nemen.