Geplaatst op

Visgilde Oosterschelde

winkel_visgilde_oosterschelde_2_foto_contenttoday.nl

In de regio bekend om haar haring

Al ruim twintig jaar is Visgilde Oosterschelde een begrip in Bergen op Zoom. Om even een bakje kibbeling of lekker broodje vis te eten, of om een van de heerlijke visproducten mee naar huis te nemen. Bovendien is Visgilde Oosterschelde tot ver in de regio bekend om haar haring: twee keer werd de haring van deze zaak door het AD uitgroepen tot ‘beste haring van Nederland’ en diverse keren kwam de zaak in de top 5. ,,Iedere leverancier heeft zijn eigen receptuur, dat maakt het verschil”, verklapt eigenaar Arie Schot. ,,En hoe je er als visdetaillist mee omgaat.”

Behalve vis heeft Visgilde Oosterschelde ook diverse salades, schotels en kant-en-klaar maaltijden

Visgilde Oosterschelde is gevestigd in het centrum van Bergen op Zoom, maar heeft ook een vestiging in winkelcentrum De Zeeland, net buiten de Bergse binnenstad.

winkel_visgilde_oosterschelde_foto_contenttoday.nl
Visgilde Oosterschelde

Opgegroeid in de vis

Arie Schot groeide op ‘in de vis’. Zijn familie bestond generaties lang uit vissers, maar Aries opa was liever aan wal en begon daarom een klein winkeltje in Tholen. Later werkten ze ook met verkoopwagens. De winkel werd in 1996 verkocht, en een paar jaar later kreeg Arie de kans om een winkel over te nemen in zijn huidige pand in de Parade. En hoewel hij inmiddels ook een vestiging in winkelcentrum De Zeeland heeft, woont hij nog steeds in Tholen. ,,Vroeger woonden mijn ouders boven de winkel. Dan ben je als ondernemer dus echt nooit klaar. Een beetje afstand is wel goed”, vindt hij.

Het prettigst voelt Arie zich achter de oven of haringbak. ,,Ik vind het leuk om vis te bakken en tussendoor kan ik dan de klanten helpen.” Zelf is hij vooral liefhebber van tong, tarbot en griet. ,,Ik heb weleens een kok gehad, die echt totaal geen vis lustte”, lacht hij. ,,Maar die kon wel geweldig bakken. Soms moest ik even proeven of het wel op smaak was, samen vormden we een prima team.”

Mocht hij nog ooit een ander vak kiezen, dan zou hij wel op de vrachtwagen willen. ,,Vroeger hielp ik mijn vader met de verkoopwagens en op de vrachtwagens, dat vond ik ook mooi werk. Dus als ik nog eens iets anders ga doen, dan is dat een optie.” Hij lacht: ,,Maar voorlopig heb ik met twee goedlopende winkels mijn handen vol.”

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
10:00 – 17:30
10:00 – 17:30
10:00 – 17:30
10:00 – 17:30
10:00 – 17:30
10:00 – 17:00
gesloten

Contact

Visgilde Oosterschelde
Lombardenstraat 2
Bergen op Zoom
Tel: 0164 255 524
www.oosterschelde.visgilde.nl

Winkelgebied De Parade

Laat je verrassen door de vele leuke winkels in het gebied, zoals:

 • Bagels & Beans
  De kracht van Bagels & Beans zit in aandacht. Aandacht voor gasten, voor de sfeer en natuurlijk voor de producten. Die zijn vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.
 • BARBARA Clothing & Life Style
  Fashion is Fun, dat is het motto van Barbara Clothing, de gezelligste modewinkel van Bergen op Zoom. Met verrassende items blijft de winkel haar klanten keer op keer verrassen.
 • Brownies&downieS
  Je bent bij Brownies&downieS welkom voor koffie met iets lekkers of lunch, geserveerd door de ‘kanjers’ van het lunchcafé. Zij toveren altijd een glimlach op je gezicht.
 • De Makers
  Zo’n dertig Makers werken samen in de Makers van Bergen op Zoom. Creatieve mensen, elk met een eigen specialiteit. Van keramiek, glaskunst, fotografie en handgemaakte meubels tot sieraden, houten kinderspeelgoed en bijzondere kaarsen.
 • Douglas
  Parfumerie Douglas is veel meer dan alleen een winkel. Iedere keer als u een van deze winkels binnenstapt, beleeft u exclusieve lifestyle- en beautymomenten.
 • eyes + more
  eyes + More is een fashion-minded brillenmerk, dat je voor elke stijl en gelegenheid de juiste bril biedt. De winkel ziet een bril als de uitgelezen kans om je look nog leuker en completer te maken.
 • HEMA
  Artikelen van de HEMA zijn altijd van goede kwaliteit, hebben een uniek design en zijn scherp geprijsd. Van handdoeken tot rompertjes, van gebak tot regenkleding. En laten we vooral de typisch HEMA-tompoucen en rookworst niet vergeten!  
 • Het BouwHuys
  Wilt u een nieuwe woning bouwen, uw dak vernieuwen of een aanbouw laten plaatsen? Dan bent u bij Het BouwHuys aan het juiste adres. Stap gerust eens binnen bij het enige bouwbedrijf in de Bergse binnenstad!
 • Jamin
  Jamin is de oudste en meest bekende snoepwinkel van ons land. Ooit begonnen in 1870 en nog steeds vind je hier de laatste trends op het gebied van zoetwaren. Of je nu iets zoekt om jezelf te verwennen of een ander te verrassen.
 • Jumbo
  Jumbo de Parade heeft alles voor de leukste boodschappen! De groenteman laat u hier zien dat vers ook echt vers is en bij de bakkerij wordt er elke dag, zelfs op zondag, heerlijk brood voor u gebakken.
 • Norah
  Norah is een trendy en toegankelijk damesmodemerk. De winkel staat nooit stil en biedt altijd weer nieuwe styles voor een zeer brede doelgroep. Casual, business, feestelijk of basic; Norah heeft het allemaal!
 • OPEN32
  OPEN32 is de multibrand fashionstore voor dames en heren waar je een uitgebreide collectie vindt van de beste merken zoals Silvercreek, PME Legend, G-Star RAW, Tommy Jeans, Levi’s en Madness.
 • Perry
  Perry biedt een brede verzameling topmerken en eigen merken, die er voor zorgen dat je er altijd goed uitziet, zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld. Perry staat voor alles wat jou beweegt, letterlijk en figuurlijk. Keep moving!
 • Retro Vinyl en Vintage
  Of je nu op zoek bent naar lp’s, cd’s en audio, nieuw of tweedehands, je slaagt zeker bij Retro Vinyl en Vintage. Verder vind je hier allerlei muziek-gerelateerde artikelen zoals gitaarsnaren, muziekboeken, vintage-audio apparatuur, cassettebandjes,  popart en  popposters.
 • Thalia
  Stadsbrasserie Thalia ligt in het hart winkelgebied De Parade. Een rustpunt voor hen die het winkelen moe zijn. Even lekker zitten. Kopje koffie. Biertje. Wijntje. Tapasplankje. Alles voor dat kleine geluksmomentje.
 • The Sting
  The Sting is een Nederlandse modeketen waar je terecht kunt voor dames- en herenkleding voor elke gelegenheid.. Of je nu houdt van een bohemian- of een Scandinavische stijl; met de uiteenlopende merken is er bij The Sting voor ieder wat wils.
 • TUI
  TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Om net dat stapje extra te zetten en de verwachtingen te overtreffen. Niet voor niets is TUI’s motto: Discover your smile.
 • Visgilde Oosterschelde
  Al ruim twintig jaar is Visgilde Oosterschelde een begrip in Bergen op Zoom. Om even een bakje kibbeling of lekker broodje vis te eten, of om een van de heerlijke visproducten mee naar huis te nemen.